jueves, 21 de febrero de 2013

Dia del mes

TEBALLEM EL DIA DEL MES


Cada dia abans d'anar a l'escola la petita hem diu "mare que canviem el número" fent referència al dia del mes que estem, i així ho fem.

El joc consisteix en posar el dia del mes amb els diferents materials de que disposem, ha de reconèixer els números en qualsevol del formats que tenim, peces de fusta, peces magnètiques, taps de botella .... i finalment ha de dibuixar el número a la pissarra amb el retolador ... ara sols hem queda preparar el material per a que pugui treballar els dies de la setmana i el nom dels mesos... espero en pocs dies poder ensenyar-vos fotos treballant  la data complerta, dia de la setmana, mes i any i qui sap també i posaré el temps que fa.

Ara te 3 anys i dos mesos, hi ha moltes nocions del temps que desconeix ja que són difícils d'assimilar en aquestes edats, però com que a l'escola trevallen els dies de la setmana amb una activitat diaria que és la de posar la data i també a través d'una canço, mica en mica veus com és més conscient del dia que és .... però encara falta.

La data ara hem serveix per treballar els números, fer-los presents en el seu dia a dia i en totes les seves formes possibles la data no deixa de ser una excusa més. Un dia us ensenyo com els treballem amb la botigueta ....

Montserrat Fons Esteve en el seu llibre "llegir i escriure per viure" exposa que "saber el dia que és esdevé fonamental per poder desenvolupar les activitats apropiades per a aquell dia. és a dir, per poder viure en una societat ..." .



No hay comentarios:

Publicar un comentario