lunes, 18 de marzo de 2013

Discriminació visual - Sensorial













Els sentits es van desenvolupant a mida que el nen va creixent. La vista, l'olfacte, el tacte, l'oïda i el gust són els cinc sentits mitjançant els quals podem conèixer l'entorn.


Maria Montessori va elaborar aquest material anomenat "cilindres sense ressalts" per treballar el desenvolupament sensorial i més concretament la discriminació visual.

Aquest és un material format per quatre capses de 10 cilindres cada una, els cilindres segons la capsa tenen unes característiques diferents.
Als verd  hi ha una variació de la secció i de l'altura, als blaus variació de l'altura , als vermells variació de la secció  i als grocs variació de la secció i l'altura a l'inversa que els verds.









Aquest és un material per treballar la discriminació visual i treballar els conceptes, més alt, més baix, estret, ample. és un material molt interessant

En la primera presentació solsament ensenyarem una sola escala i anirem agafant les peces tot formant una fila, ensenyant al nen la peculiaritat de l'escala. En les diferents sesions anirem prensentant la resta de capses.





















Quan el nen esculleixi llirement el material tindrà l'opció de fer les escales, torres o jugar lliurement i experimentar amb el material.

En aquest cas l'Elna va optar per fer una "rodona" com diu ella i va acabar sent un castell de colorins.

El material permet realitzar multiples jocs, una opció es crear uns patrons en fulls en que el nen ha de trobar la peça a qui li correspon la secció dibuixada. Ho prepararé per la pròxima.


No hay comentarios:

Publicar un comentario