martes, 5 de marzo de 2013

Monosíl.labs - Les grafies




 







Mira la "E" jo també la tinc, que un peque et vingui i et digui això és un gran pas, ja que demostra les ganes d'arribar a desxifrar que volen dir aquelles paraules que hi han als contes o en molts altres llocs.
A l'escola els nens s'inicien amb la lectoescriptura amb el seu nom i amb els dels seus amics. Es una manera per relacionar-se i familiaritzar-se amb les vocals i amb les consonants. 




Per anar treballant aquesta relació he escollit paraules d'una sola síl.laba. Monosíl.labs. A les targetes i he posat una imatge i al costat la seva representació amb les grafies corresponents. En una targeta més petita he repetit el nom de l'objecte amb les mateixes lletres de pal. Les consonants són de color blau i les vocals de color vermell.

Per anar familiaritzant-se amb les lletres de l'abecedari, he identificat cada una de les  agulles d'estendre roba amb una consonant o amb una vocal, unes de color blau i les altres de color vermell.
  
 


El primer pas però per treballar les parules és conèixer com s'anomenen tots aquells objectes que tenim al nostre entorn, primer ens assentem amb la petita i li vaig presentant cada una de les targetes que te el joc, això és ..... la petita necessita saber primer que tot és aquella imatge. 
Assolida aquesta primera part, possarem les targetes sobre la taula i li demanarem que ens digui on és .... Aquest procés no es fa amb un dia sol, li hem d'anar presentant els dibuixos que no coneix per a que els vagi recordant.

Quan la petita ja coneix els elements podem fer que busqui entre les agulles les consonants i vocals que corresponen a una determinada targeta.

A la pròxima us explico com he adaptat aquest material per treballar solsament una de les consonants.




 


No hay comentarios:

Publicar un comentario