viernes, 26 de abril de 2013

La Torre Rosa















Ja tenia ganes de presentar-vos la torre rosa, aquest és un material Montessori i forma part del grup de materials sensorials.

La torre rosa és un dels primers materials que es presenten als nens, juntament amb l'escala marró i les barres vermelles que us els presentaré  més endavant, quan la petita tingui ganes de jugar-hi.

 







 Què podem treballar amb la torre rosa? 

Doncs amb la torre rosa podem treballar:

La vista amb la discriminació de tamanys; escollim sempre del més gran al més petit.

L'ordre i el silenci; per poder treballar amb la torre hi ha d'haver silenci, ordre i concentració per a que surti bé.

La coordinació ; dels ulls i dels dits.

El llenguatge; treballem els conceptes gran, petit, pesat i lleuger, ja que el nen per agafar el cub gran necessita les 2 mans i fer força, però per agafar el petit solsament necessita fer la pinça amb els seus dits.


Considero la torre rosa, un material molt especial i senzill, que transmet ordre, delicadesa, respecte, silenci i concentració.

En aquesta activitat a part de la torre rosa he inclòs unes plantilles on hi ha la planta en 2D de cada una de les peces que formen la torre. El joc consisteix en construir la torre peró primer s'ha de buscar la plantilla que correspon al cub que ha de posar a la torre.Treballem les 2 dimensions amb la plantilla i les 3 dimensions amb els cubs.

Recursos: Les plantilles estan impreses i després plastificades.

1 comentario:

  1. Impressionant veure com la petita és capaç de fer coses que, a priori, semblen impossibles per a ella. Cada dia una nova sorpresa!!!

    ResponderEliminar