martes, 26 de marzo de 2013

Percepció Auditiva



  • Disposem de 12 ampolles de plàstic, totes elles de la mateixa mida i forma.
  •  Preparem 6 parelles, a cada parella i anirà el mateix material per a que sonin igual,  podem utilitzar cigrons, llenties, arròs ....
  • Ha d'anar del so més fort al més dèbil.
En aquest cas no ho he fet, però podem diferenciar a cada membre de la parella amb un gomet de color, a un li correspondrà el vermell i a l'altre el blau. Cada parella, anirà identificada, és a dir sota la botella posarem un gomet de color o una anotació però els dos components de la parella portaran la mateixa identificació.

Si o utilitzem amb nens petits començarem agafant 3 parelles, els més fàcils de diferenciar. 

 



Presentem el material.


Invitem al nen a que conegui el joc i li expliquem que avui escoltarem sons.

Posarem la safata davant i amb la ma esquerra agafarem la primera ampolla, la portarem fins a l'orella esquerra i donarem tres cops secs a l'ampolla per poder escoltar bé el seu so.

Agafarem una altra ampolla de la safata, la portarem fins a l'orella dreta i donarem els tres cops secs a l'ampolla, si són iguals els posarem junts fora de la safata.

Si són diferents guardarem la de la mà esquerra i n'agafarem una altra amb la ma dreta. I així consecutivament fins a tenir totes les parelles fora la safata.

Al final, controlem la feina que hem fet donant el tomb a les ampolles i comprovem si les parelles que hem fet tenen la mateixa figura. A mesura que es vagin fent les parelles es possible que el nen vulgui saber si ho ha fet bé o no, almenys és lo que li passa a l'Elna, quan ha escollit la parella sempre vol comprovar si ho ha fet bé.
 
És un material que podem trobar al mercat i que rep el nom de cilindres sonors, si obteu per fer-lo de forma casolana ja veureu que és molt senzill de fer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario