lunes, 5 de agosto de 2013

Lletra lligada



Per fi les he acabat, ja fa dies que estic treballant en fer una material per l'Elna on pugui jugar des de l'aspecte sensorial el contorn de les lletres, ja sigui amb lletra lligada o amb lletra de pal. Tot i ser la lletra de pal, la quina treballen primer a l'escola, almenys a l'escola on va ella, tot i així considero que la lletra de pal és més forçada i que és amb la lletra lligada que el traç sorgeix més lliure.






Montserrat Garcia en un article que escrigué a la revista educat " Grafisme al parvulari " posa de referencia la importància de la percepció tàctil en l'adquisició de les lletres. 

.... " La percepció tàctil de les lletres reforça molt la relació entre la percepció visual i auditiva de les lletres. L'infant es forma una visió espacial de les lletres que toca i, alhora una visió seqüencial en el temps, i així uneix el caràcter espacial de la visió amb el temporal de l'audició " .

Maria Montessori ho aplicaba amb les lletres confeccionades amb paper de vidre: es pot començar amb les lletres més fàcils d'enllaçar (/i/, /u/, /t/, /e/, /l/, /n/, /m/), continuar amb les que es fan amb moviment d’anada i tornada (/c/, /a/, /d/, /g/), seguir amb les que pugen o baixen i es tanquen (/j/, /g/, /q/, /y/), i acabar amb les més difícils (/f/, /v/, /b/, /r/, /o/, /s/, /x/). les lletres /z/ i /k/ les podem trobar en dues versions; és preferible la més senzilla."...


Més endavant faré una entrada on podreu veure com la peque utilitza els cartronets.... i quines són les pautes que Maria Montessori exposa per aquest material.

Per cert per si us interessa estic plantejant poder.vos oferir aquest material també a vosaltres i als vostres petits. Us o comento per si us interessa la idea. M'agrada poder crear per a les meves peques, però si alhora serveix per a que vosaltres ho pugueu oferir als vostres petits encara millor...


Material actualitzar a l'entrada:  LLETRES ENFONSADES



Compartir en Facebook

5 comentarios:

  1. A mi també!!!!!! es una passada el que fas!
    Imma

    ResponderEliminar
  2. Moltissimes gràcies per l'interes, us mantindré informades.

    ResponderEliminar
  3. És fantàstic! Pot explicar una mica més el pas a pas?

    ResponderEliminar
  4. Bones Judit, aquest és un material que vaig voler fer per la peque de casa, vaig plantejar millorar-lo ja que un cop plegades no quedaven del tot bé i vaig fer les http://dosprinceses.blogspot.com.es/2014/03/letras-hundidas-lletres-enfonsades.html ,en aquesta entrada pots veure tal i com han quedat, tinc una opció en blanc i una opció en gris.

    ResponderEliminar