jueves, 17 de abril de 2014

Seqüència d'ús dels números enfonsats (I)








Ús deixo una secuència d'us de la utilització dels cartronets dels números enfonsats. Una imatge millor que mil paraules.




Com presentem el material als nens? Segurament que quan li presenteu el material al nen, aquest ja estarà familiaritzat amb els números, encara que solsament sigui d'haver.ho sentit als més grans o en el seu dia a dia a l'escola o al nucli familiar. 

Sobre una taula posarem la targeta que correspongui al número que volem conèixer. I al costat una capseta amb sal o sorra. 





Amb l'ús de les targetes enfonsades, el que es preten es que el nen pugui resseguir el contorn del número mentres s'apren el seu nom; un, dos, tres. Així queda a la memòria la figura de la xifra en relació amb el seu nom i alhora s'acostuma a la ma a reproduir el traç de cada una; això serà escriure-la.




Després d'haver resseguit el número a la targeta el pas següent és reproduir-lo dins una cubeta de sal o sorra. He de dir que als nens els agrada tocar la sal i jugar amb ella.






Poder experimentar amb la sal ens permet poder reproduir el número tantes vegades com la paciència del nen sigui capaç de suportar, solsament ha de moure la cubeta per a que la sal borri la figura realitzada anteriorment.

Que tingueu una bona experiència !!!!

Les podeu trobar a ... / las podeis encontrar en ...


Altres entrades relacionades.



Edat: A partir de 2.5 - 3 anys

No hay comentarios:

Publicar un comentario