lunes, 11 de marzo de 2013

Treballem les Paraules



ENS RELACIONEM AMB LES PARAULES - Treballem la P



Us mostro la presentació que he escollit per treballar la lletra P i qualsevol altra.  Utilitzo una alfombra per delimitar l'espai de joc de que disposa el nen, representa que seria el full de paper que utilitzaria per escriure. I en aquest cas l'activitat la realitzem asseguts al terra.


De l'activitat presentada anteriorment, aprofitem les targetes amb imatge i sense i les agulles d'estendre roba marcades amb les consonants i les vocals, les lletres de fusta de colors formen part d'un altre joc, però ens serviran per a que el nen es relacioni amb elles, ja sigui per la vista com pel tacte.

El que pretenc aconseguir amb aquest joc es que l'infant es relacioni amb determinades lletres i que les reconegui ja sigui per la forma com pel so.

Inicialment juguem amb cinc imatges i cinc paraules cada vegada, totes elles són monosíl.labs i en aquest cas totes porten la consonant P.

En el cas que el nen no conegui les imatges, lo primer de tot, es presentar-li les imatges i explicar-li que són, un cop presentades, comprovem que les reconeix, i per saber-ho li diem que ens assenyali aquella determinada imatge, si es així podem seguir.

El nen agafa una targeta de l'esquerra i la posa a la part inferior de l'alfombra, anomena el dibuix i busca la targeta sense imatge que li correspon. 
El següent pas es seleccionar les lletres de fusta que formen el nom i posar-les amb el mateix ordre que a la targeta i per últim escollir les agulles d'estendre roba que li corresponen.

Sobre l'alfombra solsament hem posat les vocals i consonants que el nen veurà a les targetes.


2 comentarios:

  1. Meritxell, m'encanten les teves propostes! Algun dia que baixis per la Uni avisa'm que prendrem cafè i m'expliques aquesta aventura tan xula que estàs vivint!
    Angels

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ep Angels moltes gràcies!!!!t'envio una forta abraçada i ens veiem aviat hi ha molt per explicar....

      Eliminar