viernes, 29 de marzo de 2013

De què fa gust la lluna?



Avui m'agradaria deixar-vos una recomanació, un conte exquisit de l'autor Michael Grejniec: 



  • Editorial: Kalandraka
  • Text i il.lustracions: Michael Grejniec
  • Traducció: Maria Viu
  • ISBN 978 84 8464 561 0
  • Enquadernat en cartoné. 19,5 x 29 cm 36 pàg. 15€ 


Qui no ha somiant alguna vegada amb fer una mossegada a la lluna? Aquest és justament el desig que tenen els animals d'aquest conte. Només volien tastar un trosset, però malgrat que s'estiraven i s'estiraven no eren capaços de tocar-la. Llavors la tortuga va tenir una gran idea: "Si t'enfiles a la meva esquena, potser arribarem a tocar la lluna", li va dir a l'elefant.

Aquesta és una història de desitjos que, a primer cop d'ull, semblen impossibles però que es fan realitat gràcies a la cooperació i a l'ajuda mútua entre els més variats animals: des de la tortuga (qui sosté el món segons la mitologia), l'elefant, la girafa, la zebra, el lleó ...

I així, a mig camí de la faula i la llegenda, aquest relat ofereix al lector una moral sobre la generositat, la solidaritat i els somnis compartits; amb el xic d'humor, que ens aporta la lluna riallera, burleta i una mica juganera.





CONTE PER EXPLICAR A L'AULA

Vaig tenir-me que preparar un conte per anar-lo a explicar a la classe de P3 i a 1º, vaig tenir la sort que pocs dies abans m'havia arribat a les mans un conte perfecte per aquella ocasió.... Vaig pensar que el conte tenia moltes possibilitats, i m'havia plantejat la idea de representar el conte amb uns animals de cartró ploma i així ho vagi fer.

Vaig aconseguir un suport metàl.lic telescopic que hem va facilitar la representació.

La taula del menjador semblava un zoològic, una tortuga, un mico, un elefant..... 


El llibre està recomanat per a primers lectors. La seva estructura està basada en les repeticions i l'acumulació de personatges, un recurs molt freqüent de la literatura infantil tradicional. 


És una obra infantil recomanada per a ser explicada, ja que s'aconsegueix una gran participació entre el narrador i els nens.

Al respecte puc dir.vos que tant els alumens de 1º com els de P3 van estar atents en tot moment, estaven impacients per saber quin animal sortia de la maleta .... va ser una experiència molt gratificant i molt recomanable.

Compartir en Facebook

3 comentarios:

  1. Bones,
    M' intetessa molt aquest material amb suport metàlic. On Ho puc aconseguir? Gràcies per endavant

    ResponderEliminar
  2. Me encantan los personajes tienes las plantillas? Gracias

    ResponderEliminar
  3. Hola me encanta los personajes del cuento, como podría conseguirlos??

    ResponderEliminar